BLOG

#1 EEN VIRUS VOOR EEN KWARTJE

Afgelopen week was ik weer even in Nederland, veel in de auto en dus naar BNR geluisterd. Het programma “The Big Five” stond in het thema van de circulaire economie met op Donderdag Wieger Droogh, CEO van SUEZ. Tien jaar terug kwam hij eigenlijk per toeval in de afval sector terecht; bewust omgaan met afval was totaal niet top of mind. Eenmaal bij SUEZ in dienst leek het kwartje te vallen en is hij zelf ook fanatiek begonnen met afval te scheiden, bewuster in te kopen en waar mogelijk her te gebruiken; hij zegt “ik heb het virus nu echt goed te pakken”.

Ik hoorde het zo een beetje aan en dacht dat ik eenzelfde kwartje heb horen vallen waarmee ik een fijn virus onder de leden heb opgelopen, zo eentje waar je waarschijnlijk nooit meer vanaf komt. Vier jaar terug heb ik een Executive Master in Finance afgerond. Ik wilde mijn carrière uitbouwen en een inkomen veilig te stellen om mijn familie, toentertijd mijn zoon van 2 jaar en vrouw, te onderhouden. Dat ik later een fijne, hechte, emotionele, diepere en betekenisvolle relatie met mijn zoon wenste stond buiten kijf; echter ik was er niet bewust mee bezig en ging er vanuit dat dit zich als vanzelf zou ontwikkelen……. en op zich is dat misschien ook best mogelijk. Ik dacht er niet over na en leefde mijn leven zoals al mijn vrienden; vaderschap combineren met carrière maken. Niks aan de hand dus.

Door onverwachte edoch prachtige omstandigheden ben ik nu ruim anderhalf jaar fulltime huisvader in Zwitserland. Ik heb ondertussen drie intensieve opleidingen afgerond en heb tientallen boeken gelezen over de ontwikkeling van kinderen. Hiermee heb ik inzichten verkregen waardoor ik mijn kinderen veel beter begrijp. Dit maakt de tijd die ik met ze doorbreng een stuk leuker. Het afgelopen anderhalf jaar heb ik het virus dus langzaam maar zeker onder de leden mogen ontvangen.

1 Comment

 • Reply A WordPress Commenter at

  Hi, this is a comment.
  To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
  Commenter avatars come from Gravatar.

 • Leave a Reply

  Get Your Friday Note and Start the Weekend with a Fresh Dose of Inspiration

  * indicates required

  You Might Also Like

  Skip to toolbar